Beauty Health

Bescherm je gezicht tegen de zon

Wanneer het zomer wordt, beginnen we weer fanatiek met smeren. Maar als de zon niet schijnt dan vergeten we dit alweer snel. En dat terwijl Uv-straling een van de grootste veroorzakers is van rimpels en een droge huid. We smeren ons te weinig in wat een negatief effect heeft op onze mooie huid. Tijd voor verandering dus! Wij vertellen waarom het superbelangrijk is dat je je huid altijd beschermt tegen de zon.

Rimpels

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziektes in Nederland. De UV-straling beschadigen de huidcellen, mede veroorzaakt door de zon. Door de zon wordt de huid ook minder elastisch en soepel. En ja je raad het al, dat zorgt voor rimpels. We zullen niet direct de gevolgen van de zon op de huid merken, maar op lange termijn is dit zeker zichtbaar.

Vitaminen D

De zon hoeft niet altijd slecht te zijn voor je huid. Van de zon worden we over het algemeen vrolijker en het bevat vitaminen D. Ook als je goed smeert kan je huid vitaminen D opnemen. Er zijn nog steeds veel mensen in Nederland die last hebben van een vitaminen D tekort. Je kan daarom je vitamine D ook uit voeding of tabletten halen.

SPF Factor

Gebruik een dagcrème met een SPF factor. Minstens factor 15 of 30 afhankelijk van je huidtype. Gebruik dit voor zowel in zomer als in de winter. In de zomer moet je de crème wat vaker aan brengen. Je huid kan toch vitaminen D opnemen en wat pigment opbouwen ter bescherming waardoor je huid er het hele jaar gezond uit ziet.

In de winter is het voldoende om je huid te beschermen met een dagcrème met SPF of een foundation die een factor bevat. In de zomer is het wel belangrijk om extra te smeren. Hierdoor heb je een extra laag bescherming die in de zomer wel nodig is. Het is niet handig om je foundation met SPF wat dikker aan te brengen wat dit kan leiden tot onzuiverheden op de huid.

Als je zo lang mogelijk wil genieten van een stralende en mooie huid is het dus een goed idee om je huid élke dag te beschermen tegen de zon.