Fashion

Hoe kies je de beste BH?

Als je een nieuwe bh wilt kopen, zijn er ontzettend veel soorten zoals voorgevormd, push up, met beugel of zonder zonder beugel. Daarnaast heb je ook nog verschillende maten in omvang. Een fijne én goede bh vinden is niet makkelijk. Hier vind je een aantal tips om de beste bh te scoren.

Een bh bestaat uit twee maten. De cupmaat (A,B,C,D,E etc) en de maat van de omvang. Die begint vanaf 70 en gaat steeds met 5 omhoog. Laat eerst altijd je omvang opmeten. Als je bijvoorbeeld cup C hebt maar een hele smalle omvang kan het zijn dat Cup D beter zit. Als je een bh gaat passen met de juiste omvang moet je hem altijd op het meest losse standje passen. Wanneer de bh gaat uitrekken pas je hem nog steeds goed, waardoor je er langer mee kan doen. De bh-band moet niet te strak zitten. Er moeten ongeveer 2 vingers tussen passen.

Als je de juiste omvang hebt gemeten is het tijd om naar de cup te kijken. Bij een beugel bh horen de beugels in het midden op je borstkast te zitten en de beugels aan de buitenkant mooi om de borst te zitten. De buitenkant van de borst moet dus niet buiten de beugel komen. Dan is de bh te klein. De borst moet helemaal in de cup passen. De borst mag er dus niet onder of bovenuit komen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat bijna alle vrouwen ongelijke borsten hebben. Dit kan je corrigeren door de bandjes losser of strakker te doen.

Als je naar een winkel gaat is het altijd een goed idee om je te laten opmeten. Je lichaam veranderd, dus je borsten ook. Medewerkers zijn altijd bereid om je te helpen en je hoeft je nergens voor te schamen. Dit is hun werk en ze zullen blij zijn als jij stralend de deur uit loopt.