Health

Tips voor een goede weerstand

De koudere maanden komen er weer aan wat betekend dat veel mensen sneller verkouden of grieperig zijn. Zeker in tijden van een pandemie is het belangrijk dat je je weerstand hoog houdt om te zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft. Wij geven je een aantal tips om je weerstand op peil te houden.

Let op je voeding

Ten eerste is het belangrijk dat je veel verse en natuurlijke producten eet. Natuurlijk is dit altijd goed voor je gezondheid maar als het wat kouder begint te worden heeft je lichaam extra voedingstoffen nodig. In natuurlijke producten zitten ontzettend veel vitaminen en voedingsstoffen die goed zijn voor je immuunsysteem. Naast dat je je vitaminen uit voeding kan halen kan je ook nog extra vitaminen supplementen slikken voor een extra boost. Bijvoorbeeld de hoeveelheid vitaminen D wordt minder aangemaakt wanneer het kouder wordt en de zon minder schijnt. Wat extra vitaminen D kan je daarom wel gebruiken. Je kan dit ook vinden in vlees en vis.  Zorg er ook voor dat je genoeg water drinkt, zeker zo’n 1,5 tot 2 liter per dag.

Blijf positief

Laat je niet mee sleuren in stress en negativiteit. Goede en leuke dingen, zoals blijdschap, liefde en geluk, houden je immuunsysteem sterk. Stress is een enorme aanslag op je gezondheid. Het zorgt er ook voor dat je ongezonder gaat eten en minder gaat bewegen. Daarnaast kost stress super veel energie voor je lichaam die je veel beter ergens anders aan kan besteden.

Beweging

Voldoende lichaamsbeweging is ook essentieel voor een hoge weerstand. Maak in je middagpauze even een wandelingetje of ga op de fiets naar je werk of naar afspraken. Hierdoor ben je ook meteen in de buitenlucht wat super belangrijk is voor je lichaam.

Hygiëne

Zorg er ook voor dat je je lichaam hygiënisch schoon houd. Het is belangrijk om vaak je handen te wassen per dag om ziektes te voorkomen. Neem dagelijks een douche. Dit zorgt er niet alleen voor dat je er verzorgt uit ziet maar het is ook super goed voor je.