Health

Je eigen groenten verbouwen

Er is natuurlijk niks zo lekker als groenten uit eigen tuin. Naast dat het super lekker is, is het ook nog eens super duurzaam en makkelijk! Maar hoe zorg je ervoor dat je groenten goed groeien? Adéquat heeft daar de oplossing voor, namelijk je groenten afschermen met een mooi en stijlvol schapenhek. Lees door voor meer tips.

Licht

De meeste groenten, vooral de groenten die vrucht dragen, hebben veel zon nodig. Idealiter zo’n 8 uur per dag. Zorg er daarom voor dat je goed weet welke planten veel of weinig zonlicht nodig hebben voordat je ze in de grond gaat stoppen. Zo weet je zeker dat elke plant op de goede plek staat, zodat deze genoeg licht krijgen. Meer licht is lastig om te creëren, maar minder kan altijd wel door schaduw te maken met bijvoorbeeld een stukje schapenhek van Adéquat.

Bodem

Gezonde, rijke bodem is het belangrijkste ingrediënt tot een succesvolle groentetuin. Bemest de grond regelmatig met kunstmatige of dierlijke mest. Daarnaast kun je ook je eigen compost maken door groente- en tuinafval op een hoop de bewaren en na een tijd uit te strooien over je moestuin. Ook hier haalt de bodem voedingsstoffen uit.

Houd het klein

Een moestuin kan hoeft niet al te veel werk te kosten, maar is zeker niet onderhoudsvrij. Doe jezelf daarom een plezier en houd het eerst een jaar of twee bij een kleine oogst. Met een eigen moestuin is het erg verleidelijk om alles tegelijk te verbouwen, maar het is beter om eerst 4 of 5 soorten te kiezen en deze goed te laten groeien. Als je te veel soorten op een te kleine ruimte plant, krijg je een slechtere oogst.