Lifestyle Nieuwtjes

Weekendje weg in de Nederlandse natuur

Hoe fijn het ook kan zijn om lekker thuis te zijn, hoe heerlijk het af en toe is om even weg te zijn. Zeker nu ons wordt geadviseerd zo veel mogelijk thuis te werken bevinden we ons veel in dezelfde omgeving. Het bezoeken van drukke plekken is ook niet verstandig dus de stedentripjes moeten we bewaren voor een ander moment. Naast leuke steden biedt Nederland ook een prachtige natuur. Ideaal om even weg te zijn van thuis zonder dat je met veel andere mensen in contact komt.

De Veluwe

De Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Er zijn veel diverse routes voor wandelen, fietsen en mountainbiken. De Veluwe biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zo kan je een route plannen met een boswachter om bijzondere dieren te spotten maar je kan er ook zelf erop uit trekken. In het Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt ook het Kröller-Müller museum. Hier vind je een grote kunstverzameling. Om het museum ligt een gigantische beeldentuin. Dit museum is een perfecte combinatie tussen cultuur en natuur. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel campings en ander accommodaties om te overnachten in dit prachtige gebied.

Texel

Texel is het dichtbij zijnde en het leukste Waddeneiland. Het is een hele fijne plek om tot rust te komen. Zodra je de boot op stapt heb je al het gevoel dat je weg bent en eenmaal op Texel aangekomen wordt dit gevoel alleen maar sterker. Texel is niet heel groot dus je kan het eiland ideaal verkennen met de fiets. Een fiets kan je op meerdere plekken huren. Texel heeft ook super mooie stranden waar je een mooie wandeling over heen kan maken of even lekker kan ontspannen. Op Texel zijn ook veel vakantiehuisjes, hotel en campings te vinden om te overnachten.

De Schoorlse duinen

Veel mensen zullen dit stukje van Nederland nog niet goed kennen. Het is een bijzonder natuurgebied in Noord-Holland. Het is een combinatie van strand, duinen en bossen. Je kan er eindeloos wandelen en fietsen. Er zijn ook veel campings en vakantiehuisjes te vinden in dit gebied. Bergen is ook echt een aanrader! Een leuk dorpje waar je ‘s ochtends een kopje koffie kan drinken of ‘s middags kan genieten van een heerlijke lunch.