Algemeen Health Lifestyle

Zo verminder je stress

Tegenwoordig wordt het best veel van ons verwacht in de maatschappij. Althans, dat gevoel heb je. Je hebt je gezin of partner, je werk, je vrienden en familie en ga zo maar door. Je voelt je gespannen en je hoofd raakt vol. Stress kost je lichaam ook veel energie en is een aanslag op je immuunsysteem. Wij geven je een aantal tips hoe je je lichaam in balans kan houden en stress kan verminderen.

Beweging

Beweging kan zorgen voor ontspanning. Als je hoofd vol zit is het heerlijk om wat te ondernemen en erop uit te gaan. Door de sporten maakt je lichaam een stofje aan die pijn verminderd. Hierdoor maak je je hoofd leeg en ben je meer ontspannen. Je hoeft niet een duur abonnement af te sluiten bij de sportschool om genoeg te bewegen. Maak in de middagpauze een wandeling of ga op de fiets naar je werk. Vraag een vriend of vriendin mee om een stukje te gaan wandelen. Een half uurtje per dag is al genoeg en het zal veel goeds doen voor je lichaam.

Focus

Maak het jezelf ook niet te moeilijk. Vaak zit het in ons hoofd dat we per se nu iets moeten doen of regelen. In werkelijkheid is het vaak minder. Focus je op 1 taak. Stel prioriteiten en maak lijstjes. Zo houd je overzicht en rust in je hoofd. Een taak op een to-do lijstje kunnen afstrepen geeft daarnaast ook een heerlijk gevoel. Mocht je ergens mee bezig zijn en je gedachten schieten ineens een andere kant op? Schrijf het op, bewaar het voor later. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en minder stress.

Vitamines

Naast beweging en focus helpt gezonde voeding ook je lichaam om stress te verminderen.  Een gestrest lichaam verbruikt veel mineralen en vitamines. Zorg ervoor dat je lichaam niet te kort heeft. Vul je vitamines aan met tabletten en haal ze uit gezonde en verse voeding. Vermijd ook zoetigheden en ongezonde snacks. Laat wit brood, frisdrank en snoep even staan want dit kost je uiteindelijk alleen maar meer energie.

Meditatie

Sommigen die moeten er nog even aan wennen en andere zijn er helemaal weg. Meditatie kan je helpen om tot rust te komen. Je wordt bewuster van je ademhaling en je gedachtes. Elke dag 10 minuutjes mediteren zal op langere termijn je veel rust brengen.