Health Lifestyle

Wat is fitness en wat zijn de voordelen

Fitness is een sportactiviteit gericht op onder meer het verbeteren van de conditie, vetverbranding en krachttraining, waarbij je eigen lichaam als weerstand kan dienen. Meestal wordt met fitness de sportactiviteit in een sportschool of fitnesscentrum bedoeld, of een locatie die speciaal voor deze activiteit is ingericht met zogenaamde fitnessapparaten of sporttoestellen. Fitness training is goed voor de gezondheid en algemene fitheid. Ook is het een erg geschikt middel voor vetverbranding en afvallen. Een ander voordeel van fitness dat veel mensen ervaren is een toename in spierkracht. Voor fitness Utrecht kan je terecht bij all inn fitness.

Thuis fitnessen

Het is ook mogelijk om zelf thuis te trainen indien men voldoende kennis heeft. Als oefeningen verkeerd worden uitgevoerd kan dit leiden tot blessures, het is als complete beginner dus niet aan te raden om thuis te beginnen. Er zijn niet altijd apparaten nodig om fitness te kunnen beoefenen. Er zijn meer dan genoeg oefeningen waar je alleen een stoel of flesje water voor nodig hebt. Oefeningen als touwtjespringen, stretchen, opdrukken en buikspieroefeningen kunnen ook gemakkelijk thuis gedaan worden. Online op bijvoorbeeld YouTube zijn honderden video’s te vinden met instructies voor thuis. Ook is het natuurlijk mogelijk om zelf apparaten aan te schaffen. Een hometrainer, roeibank of drukbank zijn goede attributen om een volwaardig fitnessprogramma vanuit huis te kunnen uitoefenen.

Buiten sporten

Er zijn tegenwoordig buiten ook op steeds meer plaatsen fitnesstoestellen te vinden. Deze toestellen zijn in het bezit van de gemeente of sportverenigingen en ze zijn voor iedereen op ieder niveau vrij te gebruiken. Zo’n groep toestellen in de buitenlucht wordt ook wel een beweegtuin genoemd. In de grote steden is het vaak ook mogelijk om in de parken te bootcampen. Hierbij verzamelt een groep zich met een trainer en wordt het park gebruikt om oefeningen uit te voeren. Dit is een leuke afwisseling, en het is natuurlijk ook een stuk gezelliger dan alleen sporten! Ook zijn er parken waar je de sport calisthenics kan worden beoefend. Met deze sport train je je kracht, balans en beweeglijkheid.