Algemeen Lifestyle

Hoe laat je je meubels het beste matchen?

Stel je voor, je gaat er een dagje op uit om voor meubels te shoppen en gaat langs meerdere meubelboulevards. Al snel zie je in de ene meubelzaak een leuke bank en in de andere zaak een super mooi kleed. Maar zou dit wel leuk bij elkaar passen? Valt dit wel onder dezelfde stijl? Er zijn gelukkig genoeg tips & tricks die ervoor zorgen dat het een stuk makkelijker wordt om matchende meubels te kopen

Houd je aan één stijl

De juiste meubels kopen kan soms moeilijker zijn dan je denkt. Er zijn dan ook zoveel meubels en zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen. Het makkelijkste is om op niet te veel stijlen tegelijk te focussen, houd het eerst bij een of twee stijlen. Kijk als begin op Pinterest en in magazines om inspiratie op te doen. Op Pinterest kun je zelfs moodboards maken, dit is zeker handig om te doen voordat je op meubeljacht gaat! Door het maken van deze moodboards kun je ook veel sneller zien welke meubels en stijlen niet bij elkaar passen.

Kleur is key

Het is belangrijk om genoeg kleur in jouw interieur te hebben. Natuurlijk moet je ook niet te hard van stapel gaan maar door genoeg kleur in je huis te brengen maak je het gelijk een stuk gezelliger. Kijk vooral naar de kleuren die je zelf leuk vindt maar probeer de trends en seizoenen ook een beetje in de gaten te houden. Een kleur die het vooral sinds afgelopen jaar ontzettend populair is geworden is groen. Met deze kleur creëer je al snel een rustige, ontspannen sfeer in je huis. Maar je vraagt je waarschijnlijk al af: welke kleur past bij groen? Deze kleur is te mengen met zowel warme als koude kleuren. Voor een warme en gezellige sfeer is okergeel een perfecte match.