Lifestyle Nieuwtjes

10 redenen waarom je een iPhone 8 in plaats van een iPhone X zou moeten kopen

Apple heeft in 2017 drie nieuwe iPhones uitgebracht: de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de high-end iPhone X. De drie telefoons beginnen bij respectievelijk 699, 809 en 1.159 euro.

Het duurste iPhone-model, de iPhone X, vertegenwoordigt in veel opzichten de smartphone zoals we die vandaag nog kennen. Door de hoge prijs was hij alleen niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn alle drie iPhones nu refurbished verkrijgbaar.  En dat betekent dat je fors bespaart ten opzichte van de nieuwprijs. Een Refurbished iPhone kopen doe je bij de refurbished Apple leverancier van de BENELUX: Forza Refurbished.  

Hier zijn 10 redenen waarom het de moeite waard is om een iPhone 8 of iPhone 8 Plus in plaats van de iPhone X te overwegen:

 1. De iPhone X is duurder dan de iPhone 
 2. De iPhone 8 en de 8 Plus worden aangedreven door dezelfde hersenen als de iPhone X.
 3. Touch ID is sneller dan Face ID, en op een aantal belangrijke punten superieur.
 4. De iPhone 8 en de 8 Plus ondersteunen voor het eerst snelladen en draadloos opladen – net als de iPhone X.
 5. De iPhone 8 Plus en de iPhone X hebben bijna identieke achtercamera’s.
 6. De frontcamera’s op de iPhone 8 en de iPhone X zijn ook identiek – op een paar extra functies na. 
 7. De iPhone 8 heeft niet de “inkeping” aan de bovenkant.
 8. Als je een iPhone 7 of 7 Plus hebt gekocht, passen je oude hoesjes wel op de iPhone 8, maar niet op de iPhone X.
 9. De iPhone X heeft een ongelooflijke batterijlevensduur, maar de iPhone 8 Plus blaast hem uit het water.
 10. De iPhone X is verkrijgbaar in twee kleuren: Silver en Space Grey, waar de iPhone 8 en 8 Plus in twee extra verkrijgbaar zijn: Red en Gold.

Hieronder lichten we de eerste 5 redenen nader toe. 


1. De iPhone X kost meer dan de iPhone 8

Dit is voor veel mensen misschien wel de belangrijkste reden. De iPhone 8 begon bij 699 euro, terwijl de grotere iPhone 8 Plus bij 809 dollar begon. De iPhone X werd zelf voor 1159 euro op de markt gebracht. Je kunt dus besparen door de iPhone 8 te verkiezen boven de iPhone X. Zeker als de extra functies het je niet waard zijn. Refurbished is de iPhone 8 ook een stuk goedkoper dan de iPhone X. Refurbished iPhone 8 bij www.forza-refurbished.be heb je momenteel al in je bezit voor 199 euro.

2. De iPhone 8 en de 8 Plus worden aangedreven door dezelfde hersenen als de iPhone X.

Vanuit functioneel oogpunt zijn de iPhone 8 en de 8 Plus identiek aan de iPhone X.

Alle drie die iPhones worden aangedreven door de krachtige A11 Bionic-chip van Apple, een neurale engine en de M11-bewegingscoprocessor.

Bovendien zijn uitgebracht met iOS 11, wat betekent dat je op de iPhone 8 dezelfde geweldige apps, hetzelfde ecosysteem en dezelfde iOS-ondersteuning krijgt als op de refurbished iPhone X.

3. Touch ID is sneller dan Face ID, en op een aantal belangrijke punten superieur.

Touch ID, dat wordt gebruikt om het apparaat te ontgrendelen en Apple Pay. Touch ID werkt geweldig en de fysieke knop wordt door velen geprezen. Echter, Face ID tilt dit weer naar een nieuwe aanraakvrije manier van ontgrendelen. Face ID heeft inmiddels zijn potentieel bewezen, maar Touch ID is voor velen nog steeds de gouden standaard.

4. De iPhone 8 en de 8 Plus ondersteunen voor het eerst snelladen en draadloos opladen – net als de iPhone X.

De iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X ondersteunen allemaal de draadloze oplaadstandaard Qi, maar ook snelladen. Hier dien je nog wel extra accessoires voor aan te schaffen.

5. De iPhone 8 Plus en de iPhone X hebben bijna identieke achtercamera’s.


Als je ook maar iets om fotografie geeft, zijn de achtercamera’s van de iPhone 8 Plus en de iPhone X zeer verleidelijk. Daarbij zijn ze identiek. De iPhone 8 heeft een geweldig camerasysteem, maar de grotere iPhone 8 Plus voegt een tweede telelens toe zodat je kunt inzoomen zonder aan beeldkwaliteit in te boeten.


Nog meer redenen om de iPhone 8 boven de iPhone X te verkiezen:

 1. De frontcamera’s op de iPhone 8 en de iPhone X zijn ook identiek – op een paar extra functies na. 
 2. De iPhone 8 heeft niet de “inkeping” aan de bovenkant.
 3. Als je een iPhone 7 of 7 Plus hebt gekocht, passen je oude hoesjes wel op de iPhone 8, maar niet op de iPhone X.
 4. De iPhone X heeft een ongelooflijke batterijlevensduur, maar de iPhone 8 Plus blaast hem uit het water. 
 5. De iPhone X is verkrijgbaar in twee kleuren: Silver en Space Grey, waar de iPhone 8 en 8 Plus in twee extra verkrijgbaar zijn: Red en Gold.Refurbished iPhone kopen

De iPhone 8 en iPhone X zijn beide niet meer via Apple te verkrijgen. Gelukkig zijn deze toestellen nog wel refurbished bij Forza verkrijgbaar. En dat betekent dat je geniet van hoge kortingen en 24 maanden-garantie. Op forza-refurbished.be vind je het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads van de BENELUX. Weet jij al welk toestel het gaat worden.