Lifestyle Nieuwtjes

Geen enkele reden om niet te klussen: tips voor vrouwen die ook zelf aan de slag willen gaan!

Ondanks jarenlange strijd voor gelijke rechten, zien we dat veel gebruiken nog altijd zo goed als ingeburgerd zijn. Zo ook het vervullen van klussen in huis. De gootsteen verstopt? Dan schakel je wel even je partner in, je vader of de buurman. Een schilderijtje ophangen? Jou niet gezien. Maar waarom toch eigenlijk? Een vrouw is immers net zo capabel. Alleen hebben we simpelweg minder ervaring met klussen in en om het huis. Omdat we het gewoon te weinig doen. Er is echter geen enkele reden waarom je niet zou kunnen klussen als vrouw. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. In dit artikel geven we enkele tips die voortaan ook zelf de handen uit de mouwen willen steken. 

Doe extra kennis op 


Het leuke van onze huidige informatiemaatschappij is dat over werkelijk alles voldoende te vinden is. Wil jij leren om een gootsteen te ontstoppen? Dan zijn er tal van websites waarbij je stap voor stap een goede uitleg kunt vinden. Hetzelfde geldt voor het ophangen van een schilderij. Ook in de bibliotheek zijn voldoende boeken te vinden om de beginselen van het klussen onder de knie te krijgen. Zo leer je jezelf gemakkelijk de basistechnieken aan om de meeste klusjes in huis zelf uit te kunnen voeren. 

Moet je een bepaalde klus snel onder de knie krijgen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Zoek dan eens op YouTube. Dit klinkt misschien gek, maar hier zijn enorm veel instructiefilmpjes te vinden. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je moet beginnen en je kunt ondertussen meekijken hoe zij te werk gaan. Dat maakt het uiteindelijke klussen een stuk gemakkelijker.

Leg een goede gereedschapskist aan 


Is er eigenlijk nooit gereedschap in huis en schakel je daarom maar direct iemand in je omgeving in om zijn gereedschapskist mee te nemen? Zorg er dan voor dat je dit niet meer als excuus kunt gebruiken. Er is immers geen enkele reden om niet zelf ook een goed gevulde gereedschapskist in huis te hebben. Haal in elk geval de basis in huis. Denk aan een hamer, verschillende schroevendraaiers, spijkers, enzovoorts. Op die manier is er altijd wel iets in huis waarmee je de klus kunt klaren. Hoe meer plezier je in het klussen krijgt, hoe verder je je gereedschapskist kunt uitbreiden. 

Vraag advies 


Ga je op pad om nieuw gereedschap en/of materialen te kopen? Schroom je dan ook zeker niet om advies te vragen in de bouwmarkt. Hier werken alleen maar specialisten. Mensen die alles weten over klussen in en om het huis. Zij weten jou waarschijnlijk haarfijn te vertellen welke materialen en gereedschap je nodig hebt om de klus te klaren en hoe je dit precies moet aanpakken. Soms liggen er zelfs standaard stappenplannen in de bouwmarkt waarmee je de basisklusjes in huis eenvoudig stap voor stap kunt uitvoeren. Vraag hier gerust naar.