Health Lifestyle Nieuwtjes

3 tips als je zwanger bent

Je doet er het liefste maar al te graag alles aan zo prettig mogelijk je zwangerschap te ervaren. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je in het dagelijks leven toe kunt passen. Met deze tips kun je zorgen dat je lichaam en geest beter in balans zijn. En je voelt je dan hopelijk net even wat fitter. Wel zo fijn om te weten natuurlijk, want je lichaam krijgt aardig wat te verduren. Op deze manier heb je net even wat meer energie over om dagelijkse taken uit te kunnen voeren, of dat nu op werk of in je vrije tijd is. In dit artikel lees je drie handige tips die je toe kunt passen als je zwanger bent.

Bekijk je zwangerschap per week

Tijdens de zwangerschap kun je je per week totaal anders voelen. Denk hierbij aan kwaaltjes zoals misselijkheid of pijntjes in het lichaam. Tip! Bekijk je zwangerschap per week. Hierdoor weet je ook net even wat beter wat voor soort kwaaltjes je zoal kunt verwachten tijdens je zwangerschap en kom je minder snel voor gekke verrassingen te staan. Je kunt je zwangerschap goed volgen en kunt ook de ontwikkeling van je kindje in de gaten houden. En dat is natuurlijk wel zo leuk en fijn.

Luister goed naar je lichaam als je te maken hebt met zwangerschapskwaaltjes

Zwangerschapskwaaltjes komen tijdens iedere zwangerschap wel aan bod. Veel vrouwen hebben last van verschillende ongemakken. De een ervaart bepaalde kwaaltjes echter anders dan de ander. Luister daarom altijd erg goed naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap. Heb je te maken met pijntjes in de rug of de schouders? Neem dan een ontspannende massage. Last van misselijkheid? Probeer dan je voedingspatroon aan te passen of maak gebruik van de volgende tip in dit artikel.

Gember kan wonderen doen tegen een misselijk gevoel

Een misselijk gevoel komt bij vrijwel alle vrouwen wel aanbod tijdens de zwangerschap. Niet zo fijn natuurlijk, maar er zijn altijd wel een aantal middelen die het effect tegen misselijkheid hebben bewezen. Kies bijvoorbeeld voor gember capsules tegen misselijkheid. Of kies voor gember die je kunt verwerken in een fijn kopje gemberthee in de middag.