Lifestyle

De voordelen van een draagzak voor je baby

De voordelen van een draagzak voor je baby

Je kunt je baby natuurlijk gewoon een stukje tillen, of lekker in de kinderwagen of buggy leggen. Maar de fijnste manier om je baby mee te nemen en bij je te houden is in een baby draagzak. Deze komen in oneindige kleuren en maten en dus ook in een hoop merken. Een van de fijnste merken is Ergobaby. Vandaag wat meer over alle voordelen van een draagzak voor je baby.

Ergonomisch

Een goede draagzak, zoals die van Ergobaby, is ergonomisch. Voor zowel de baby als degene die de baby draagt. De schouderbanden en heupbanden van de draagzak moeten het gewicht van de baby goed verdelen over de schouders en heupen van de drager. Ook is een goede draagzak uitgerust met brede en zachte banden zodat deze comfortabel te dragen is. De baby zit in een draagzak ook in een ergonomische houder. Een goede draagzak biedt ook extra ondersteuning voor de nek en het hoofdje van de baby. Op deze manier kun je de baby met een gerust hart dragen, want voor de baby én de drager wordt goed gezorgd.

Handen vrij

Een ander groot voordeel aan het gebruik van een draagzak is dat je je handen vrij hebt. Als je lekker een stukje gaat wandelen hoef je niet je baby los te laten om wat met je handen te kunnen doen. Ook binnenshuis is dit erg handig. Je kunt gewoon wat simpele taken uitvoeren terwijl de baby nog lekker tegen je aan ligt. Zo kun je knuffelen en productief zijn tegelijk. Al kun je je vrij handen natuurlijk ook gebruiken voor de afstandsbediening.

Gevoel van geborgenheid

Ik heb het al een paar keer genoemd. Je kunt de baby lekker dicht tegen je aan houden. Dit voelt voor zowel de baby als de drager als een ware knuffel. De baby krijgt een gevoel van geborgenheid en eigenlijk zijn jullie de hele dag aan het knuffelen!