Lifestyle

Wat is nu een goede rode wijn?

Veel mensen denken nog altijd dat alleen goede wijn uit de ‘Oude Wereld’ komt. Oude wereld staat in dit geval voor traditionele wijnlanden uit Europa zoals Frankrijk, Italië, Spanje etc. en met ‘Nieuwe Wereld’ worden wijnen aangeduid van buiten Europa zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Brazilië.

Rode wijn uit de ‘Nieuwe Wereld’

Een mooi voorbeeld van rode wijn uit de ‘Nieuwe Wereld’ is bijvoorbeeld de zeer goede en kwalitatieve rode wijn: Luigi Bosca Malbec. Deze stevige rode wijn komt uit de wereldberoemde Argentijnse wijnstreek Mendoza. Deze wijn is hout gelagerd en past erg goed bij rood vleesgerechten, wildgerechten en harde kazen. Wijnmaker Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië.

Welke rode wijn bij welke gelegenheid?

Uiteraard is het wel even goed te bedenken voor welke gelegenheid je de rode wijn wilt drinken. Mocht het gaan om borrelen zonder dat je er echt bij eet is deze wijn wellicht wat zwaar om zo los te drinken. Echter om het bij het eten te nuttigen is het dus wel erg geschikt. Bij visgerechten is het geschikter om witte wijn te nuttigen. De reden hiervan is dat visolie in combinatie met de tannines van rode wijn kan zorgen voor een metaalachtige smaak en dat is natuurlijk precies niet wat je wilt. Om die reden is het altijd wel goed om vooraf te bedenken wat de gelegenheid is. In dat opzicht is witte wijn vaak iets makkelijker, aangezien die vaak wat minder zwaar is als het gaat om los drinken.