Lifestyle

De mooiste vloeren voor in je keuken

De keuken is het hart van je huis, waar je maaltijden bereidt en je vrienden en familieleden aan de keukentafel ontmoet. Keukenvloeren moeten bestand zijn tegen intensief gebruik, vallend keukengerei en morsen. Omdat je in deze ruimte van je huid waarschijnlijk veel tijd doorbrengt, moet de vloer zeker ook een mooie uitstraling hebben

1001 ideeën voor tegelvloeren

Tegels zijn een geweldige, onderhoudsarme vloer voor in je keuken. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en hebben vaak een zeer realistische hout-, steen- of betonlook.

Als je een strakke, moderne keuken hebt, kies dan grote tegels in dezelfde strakke stijl. Een landelijke keuken vraagt wellicht om tegels met een natuurlijke kleur en steenstructuur.

Voor een kleinere keuken kies je het beste kleinere tegels. Als je voor tegels met grafische patronen kiest, kun je ook met een kleine keuken een echt statement maken. Met dezelfde tegels kun je ook prachtige patronen in je keuken leggen. Bedenk wel dat je dit nog jarenlang mooi moet vinden.

Je kunt ook denken aan tegels in verschillende tinten van éénzelfde kleur, voor een speels en dynamisch effect. Hetzelfde geldt voor tegels in verschillende vormen en maten. Met allerlei verschillende soorten tegels geef je je keuken een eclectische look, al kan het ook wat druk overkomen.

Dit zijn de mogelijkheden met vinyl keukenvloeren

Met vinyl kun je een rustige keukenvloer in één kleur realiseren, maar ook een spannende vloer met kubistische vormen, klassieke motieven en terrazzolook. Ook hout- beton- en steenlook behoort tot de mogelijkheden.

Vinyl tegels maken het mogelijk om hetzelfde patroon leggen als met een tegelvloer of natuurstenen vloer, waardoor de vloer niet van een dergelijke vloer te onderscheiden is. Zeker niet als het vinyl de uitstraling heeft van natuursteen.

Laminaat vloeren voor in de keuken

Met laminaat vloeren kun je een prachtige keukenvloer met houtlook creëren. Of dat nu om een natuurlijke eikenlook of whitewash vloer gaat voor een lichte, vintage sfeer. Zelfs de houtstructuur is soms voelbaar bij laminaatvloeren. Groot voordeel is dat betaalbaar laminaat gemakkelijk te vinden is.

Hout in de keuken

Als je een keuken in rustieke stijl of in Scandinavisch design wilt, heb je een planken houten vloer nodig. Het liefst lange, doorlopende planken. Ook in een keuken met een retro-landelijke stijl zijn houten planken het mooist. Deze mogen best een kringetje of klein deukje oplopen tijdens het gebruik. Dat maakt de vloer alleen maar meer doorleeft.