Algemeen Health Lifestyle Nieuwtjes

Tips om koude handen tegen te gaan

De zomer is pas net voorbij en dan staat de winter alweer om de hoek. De dagen worden korter en de nachten worden langer, de temperatuur zakt fors naar beneden. Het wordt tijd om de winterjas weer van de zolder te halen. Voor de meeste Belgen onder ons is helaas alleen een winterjas niet genoeg.

Vooral op de fiets, scooter of motor kan dit ontzettend erbarmelijk zijn. De combinatie van de koude temperaturen en snijdende wind is een hele vervelende combinatie voor je vingers, wat resulteert tot koude handen. Je vingers kunnen namelijk paars of geel gaan kleuren van de onaangename temperaturen, overigens doet het ook nog is eens godsgruwelijk zeer. Gelukkig hebben wij een paar tips om dit winter probleem te omzeilen.


Sporten en bewegen

Om het niet koud te krijgen is het belangrijk dat je veel beweging zoekt. Door te bewegen word je bloedsomloop bevorderd. Je rode bloedlichaampjes zorgen er namelijk voor dat je voedingsstoffen en zuurstof naar je vitale organen en ledematen wordt gestuurd. Dit geeft ook de warme gloed af.

Over het algemeen is sporten het hele jaar door ook belangrijk. Hiermee train je namelijk de bloedvaten. Zo kunnen de bloedvaten gemakkelijker schakelen bij verschillende temperaturen. Het gevolg hiervan is dat bij vriesweer je bloed eenvoudig kan door circuleren.

Voeding

Om minder snel last te hebben van verkleumde handen en vingers speelt voeding ook een essentiële rol. Bij een schaarste aan vitamine B12 of ijzer kan het namelijk zijn dat je sneller kouvat, bij een te kort aan vitamine B12 kan je je ook een stuk beroerder voelen. Een ander effect van een schaarste aan ijzer is haar uitval. Een te kort aan ijzer kan de huisarts snel vaststellen.

Drink genoeg warme dranken en laat wat vaker de (ijs)koude dranken staan. Verwarmde dranken zoals thee en koffie zorgen er namelijk voor dat je lichaam binnen hard hoeft te werken om het warm te houden. Ook zijn er diverse kruiden die je een verhit effect kunnen geven, zoals: cayennepeper, rozemarijn en gember.

Bloedcirculatie boosten

Het koud krijgen is bijna altijd het gevolg van een niet goedwerkende of slechte bloedcirculatie. Het is daarom cruciaal om je bloedcirculatie af en toe te bevorderen. Dit is te doen aan de hand van Wellness faciliteiten. Door bijvoorbeeld af en toe gebruik te maken van een Turks stoombad of een sauna train je jouw bloedvaten.

Je bloedvaten leren aan de hand hiervan namelijk zich snel te corrigeren aan de hand van verschillen in hoge temperaturen. Hierdoor leert het lichaam het bloed gemakkelijker het af te zetten aan alle ledematen en alle organen. 

Verwarmde handschoenen

Een erg flexibele oplossing tegen verkleumde handen, is verwarmde handschoenen. Met deze vernieuwende technologie is het mogelijk om binnen mum van tijd warme handen te hebben. Dit is slechts te doen met een tik op een knop. De gehele hand wordt binnen dertig seconden warm. 

De verwarmde handschoenen beschikken over kleine draagbare batterijen die heel subtiel in de mouw van de handschoen is geplaatst. De verwarming is zo minuscuul dat je erg veel moeite moet doen om hem überhaupt te vinden. Deze handschoenen zijn speciaal voor mensen ontworpen die last hebben van koude handen, zoals mensen met het syndroom van Raynaud.

Deze elektrisch verwarmde handschoenen zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten. Zo is er een speciale handschoen ontworpen voor vissers. Voor de vissers is een vingertop gecreëerd die er gemakkelijk af te schuiven valt. Zo kan je met gevoel je visgerei instellen.

Ook beschikt deze collectie over verwarmde motorhandschoenen. Deze verwarmbare handschoenen hebben dikke knokkels met een 1,5 centimeter dikke carbon laag. Zo houdt deze handschoen je zo wel veilig als warm. Wanneer de temperaturen weer gaan stijgen is het ook mogelijk om deze handschoen te gebruiken zonder verwarming.

Mocht je nou erg gehecht zijn aan je oude paar handschoenen, of toevallig net nieuwe handschoenen hebben aangeschaft? Wees dat niet getreurd. De collectie beschikt namelijk over een lekker zachte dunne onderhandschoen. Deze onderhandschoen past gemakkelijk onder elke andere handschoen.