Algemeen Beauty

Welke huidverzorging heeft een vrouw nodig?

Wanneer je in de winkel kijkt, zie je misschien wel 100 verschillende crèmepjes voor de vrouwenhuid. Elk potje of tube in een eigen prijsklasse en de een bekender dan de ander. Hoe je het ook wendt of keert, het is van belang dat we onze huid goed verzorgen. Je hebt deze crèmepjes dus inderdaad nodig. Hoeveel dat er moeten zijn en welke, is allemaal per leeftijd, persoon en soort huid afhankelijk. Hierdoor kan je niet zeggen dat een product voor iedereen werkt. Zo heb je het bekende merk Mesoestetic. Dit kan voor de een perfect zijn maar voor de ander niet. Voordat je de juiste huidverzorging hebt gevonden ben je wel een tijdje bezig.

Make-up

Voor de vrouwen die make-up gebruiken is een regel zeer belangrijk. Doe net zo lang over je make-up verwijderen als dat je er over hebt gedaan. Een schone huid is cruciaal en make-up er af halen is moeilijker dan de meeste denken. Zorg er dus voor dat je een goed oog make-up remover hebt maar ook iets voor je gezicht. Dit kan een micellair water zijn, een melk, olie, zeep of foam. Ook hierin heb je weer verschillende soorten. Wat je ook gebruikt, gebruik ook altijd water.

Voedende crèmes

Wanneer je in de ochtend opstaat neem je een douche en was je jouw gezicht. Hierna kan je dag beginnen maar voordat je verder gaat is het belangrijk dat je een goede, voedende crème op je gezicht smeert. Dit beschermt je huid als het ware met een extra laag. Wat voor crème je moet gebruiken is afhankelijk van het type soort huid dat je hebt. Als dit erg droog is kan je het beste voor een vette substantie gaan. Als je huid juist erg vettig is, moet je voor iets gaan wat dit kan compenseren. Voor de avond geldt hetzelfde. Terwijl je slaapt gebeurt er namelijk ook heel veel dingen met je huid. Een goede, verzorgde nachtcrème kan dus niks kwaad.