Beauty

Elke leeftijd een andere huidverzorging

Elke leeftijd een andere huidverzorging

Beauty en huidverzorging is heel persoonlijk. Het hangt niet alleen af van het soort huidtype dat je hebt, ook leeftijd speelt een belangrijke rol bij de verzorging van je huid. De behoeften van je huid kunnen erg verschillen in verschillende leeftijdscategorieën. Daarom geven we hier graag een overzichtje van de verschillen. Mocht je na het lezen van onze beautyblogs nog meer willen lezen over beauty en huidverzorging, lees dan verder op Dameswiki.nl.

De baby huid

Een babyhuidje heeft soms ook speciale verzorging nodig. En dan bedoel ik niet onze huid na een goede schoonheidsbehandeling maar letterlijk de huid van een baby. Een baby kan natuurlijk niet zelf voor zijn of haar huid zorgen, daar moeten wij voor zorgen. Omdat we een perfecte huid vaak een baby huidje noemen kan het je misschien verbazen dat baby’s ook pukkeltjes en acne kunnen hebben. Om baby pukkeltjes te verhelpen kun je het gezicht van je baby voorzichtig reinigen met lauw water en zonder te schrobben. Deze pukkeltjes zullen als het goed is vanzelf weggaan. Als dit niet het geval is kun je hulp zoeken voor een behandeling.

 Puberhuid

De kans dat je dit meemaakt of mee hebt gemaakt is redelijk groot. Veel onzuiverheden in de huid worden veroorzaakt door hormonale schommelingen. Dit komt dus zeker veel voor in de pubertijd. Aan deze hormonale schommelingen kun je niet veel doen. Wat je wel kunt doen om je huid een handje te helpen is om je gezicht ’s ochtends en ’s avonds te reinigen met een cleanser. Voor een diepere reiniging gebruik je ook een toner of tonic en eindig je routine altijd met een dag- of nachtcrème. Iets anders wat ook voor veel mensen helpt is om minder zuivel te nuttigen. Zuivelproducten hebben bij veel mensen een effect op de huid. Het is zeker het proberen waard om dit eens te verminderen.

De volwassenhuid

Dit is meestal een moment dat pukkeltjes en acne beginnen te verminderen omdat er minder heftige hormoonschommelingen plaatsvinden. Een basis huidverzorging blijft nog steeds belangrijk, maar daarnaast komt er nu wat meer aandacht voor het voorkomen van rimpels, fijne lijntjes en pigment vlekken. Dit kun je doen met speciale dag- en nachtcrèmes die hierop focussen. En dames, vergeet je partner ook geen lesje huidverzorging voor mannen te geven!