Algemeen

Hoe decoreer je de perfecte meidenkamer?

Bij het maken van de perfecte meiden slaapkamer draait alles om het kiezen van de juiste indeling, meubels en kleurenpalet. Bovendien moet er een dosis creativiteit en speelsheid zijn – twee elementen die het ontwerp van een kinderkamer altijd verbeteren.

Weet je niet hoe je de perfecte meisjeskamer moet maken? Wij geven jou een aantal tips.

1.     Vintage style

Vintage kunstwerken, waaronder een gewei van gegoten aluminium dat op een veiling is gekocht, geven de slaapkamer een visuele meerwaarde. De ruimte is ook voorzien van vintagemeubels en asseccoires. Bijv. een metalen accenttafel en een gestructureerd vloerkussen dragen bij aan het ontwerp.

2.     Zebra accenten

Een behang met zebraprint steelt de show in een meisjeskamer. Zowel het bed als de plafondlamp zijn vintage. Met leuk bijpassend beddengoed maak je het helemaal af. Voor haar nagels maak je een mooie salontafel die tevens als nagelstudio te gebruiken is. Maak mooie antieke rekjes aan de muur voor de Urban Nails nagelproducten.

3.     Zorg voor een speelde vibe

Van een opvallende lamp tot een kleurrijk kunstwerk, een roze meisjeskamer kan zowel verfijnd als speels zijn. Zorg dat je de rest van de kamer rustig houdt als je een opvallende lamp of kusntwerk aan de muur hangt.

4.     Vogels en veren

Behang met een vogelthema geven de kamer een levendige uitstraling. Werk de rest van de kamer afmet zachte/ harige materialmen en pastel tinten.

5.     Handgemaakte details

Glazen lampen en Italiaanse tafels uit de jaren dertig. Een op maat gemaakte bank bekleed met een eigen uitgezocht stofje en gordijnen van linnen. Verf de muren in een leuk kleurtje en je hebt een custom slaapkamer.