Algemeen Lifestyle

Zo kies je een stijlvolle kleerkast!

Kleerkasten zijn zo essentieel voor elk gezin. Hoe groot hij ook is, met de juiste kleerkast kun je je kleding netjes ordenen, waardoor je kamer netter en ruimer wordt. Een goed ontworpen kleerkast maakt je slaapkamer ook gezelliger en stijlvol. Maar hoe kies je een trendy en functionele garderobe van hoge kwaliteit?

Start met brainstormen : Het belangrijkste is dat je weet wat voor soort functies je wilt en deze opschrijft. ook het opmeten is essentieel. Denk eraan om elke afstand in de ruimte te meten, zoals de muren, vloer, de afstand tot de deur, de afstand tot het bed, de hoogte van uw slaapkamerdeur en de ingangsbreedte, enz. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​opening te laten (1 cm ) tussen de kleerkast en de muur. De houten kleerkast zal immers na verloop van tijd een beetje vervormen.

Professionele tips voor de perfecte, nieuwe kleerkast

  • De grootte van je kleerkast hangt af van de ruimte in je slaapkamer en het aantal kledingstukken. Volg toch de tip om de kastmaat is zo groot mogelijk en zo lang mogelijk te kopen. Want je garderobe wordt nooit te groot.
  • Een kleerkast neemt veel ruimte in beslag in de slaapkamer. Voor harmonie in stijl is het beter om een ​​zachte en lichte kleur te kiezen. Donkere of sterke kleuren maken je nerveus. Het is een goed idee om dezelfde kleur te kiezen als andere houten meubels of je slaapkamerdeur.
  • Een kleerkast van goede kwaliteit moet een natuurlijke houtgeur hebben. Als er een scherpe chemische geur in de kast hangt, koop deze dan niet. Veiligheid in materiaal en structuur is essentieel.
  • Als je streng bent met milieuvriendelijke producten, dan is massief hout het beste materiaal voor je kasten en andere meubels. De dikte en hoogte van de kastdeuren bepalen de levensduur. Omdat dunne deuren gemakkelijk kunnen vervormen.

Verschillende garderobestijlen
Of het nu gaat om een ​​op maat gemaakte inbouwkast of om een ​​in een meubelwinkel gekochte kant-en-klare kleerkast, er zijn grofweg drie soorten kleerkasten. Een aanrader is om deze kleerkasten van Emob te kopen. Dit is een meubelpartij die hoge kwaliteit kleerkasten verkoopt tegen een scherpe prijs.

1.Scharnierende kleerkast
Scharnierende kasten zijn al honderden jaren de meest klassieke garderobestijl. Dankzij de scharnierende deuren heb je een grotere opbergruimte dan een schuifdeurkast, maar je hebt wel wat vrije ruimte nodig in je slaapkamer. Sommigen geven de voorkeur aan een spiegel aan de binnen- of buitenkant van de kastdeur. Het is aan te raden om aan de binnenkant een spiegel toe te voegen.

2.Schuifgarderobe
Het bespaart je ruimte omdat het geen vrije ruimte nodig heeft zoals een scharnierende kleerkast. Als je slaapkamer niet zo groot is, is een schuifkast de beste keuze. De schuifdeuren zijn handig en lichtgewicht. Monteer de schuifrail aan de binnenzijde van het blad, zodat je soepel glijdt zonder dat je vuil hoeft te reinigen. Achter de schuifdeuren kan een passpiegel worden verborgen.

3.Inloop- of open kleerkast
Als je een modeliefhebber bent en je hebt een toegewijde kleedkamer zoals een dressing of een extra kamer de woning. Dat is de beste plek om je persoonlijkheid en gevoel voor mode tot uitdrukking te brengen. Met een inloopkast kunt je je kleding, schoenen, handtassen, accessoires vrij organiseren zoals je dat wilt. Met een open kleerkast vind je je kleding makkelijk terug. Het is de manier om het meeste uit uw slaapkameropslag te halen. Leer enkele praktische ideeën voor het opbergen van kledij, zodat het geheel niet rommelig maar overzichtelijk overkomt.