Algemeen Beauty Lifestyle

Werken in de schoonheidsindustrie? Volg een nagelstyliste opleiding of een van deze andere!

Opleiding voor in de schoonheidsindustrie, o.a. nagelstyliste opleiding

De schoonheidsindustrie is booming en er is nooit een beter moment geweest om een ​​carrière in de schoonheidsbranche te starten. Of je nu nagelstyliste of schoonheidsspecialist wilt worden, er zijn opleidingen die je zullen helpen om de baan van je dromen te vinden.

Nagelstyliste opleiding

Je kunt een nagelstyliste opleiding volgen op verschillende scholen. Je kunt kiezen om naar een fysieke school te gaan of om een online opleiding te volgen. Een nagelstyliste is verantwoordelijk voor het vormgeven en polijsten van nagels, maar ook voor de manicures en pedicures van klanten. Je kunt zowel over gelnagels, acrylnagels of beide technieken leren. Als je bent afgestudeerd aan de opleiding tot nagelstyliste kun je je eigen praktijk beginnen of bij mensen aan huis komen. Die keuze is aan jou!

Cosmetologie

Cosmetologie is de studie van schoonheid en persoonlijke verzorging. Een schoonheidsspecialist is iemand die hiervoor is opgeleid. De meeste studies duren ongeveer negen maanden. Cosmetologie kan tijdens het werk worden geleerd, maar het vereist ook een licentie om als een volledig erkende professional te werken. Je kunt ook online cursussen over cosmetologie volgen, zoals die worden aangeboden door NHA.be. Deze opleiding kan je een vliegende start geven in je carrière.

Esthetica

Esthetica is de wetenschap en kunst van het aanbrengen van huidverzorging, haarverzorging en make-up. Schoonheidsspecialisten zijn getraind in vele aspecten van de huid, inclusief analyse en behandeling. Ze kunnen gezichtsbehandelingen, facelifts, harsen,, manicures/pedicures-add-ons geven, zoals paraffine handbehandelingen of acryl voor nagels. Schoonheidsspecialisten leren ook over huidverzorgingsproducten zoals reinigingsmiddelen en vochtinbrengende crèmes. Ze leren hoe ze de apparatuur na elke klant moeten reinigen en hoe ze de procedures voor infectiebeheersing moeten volgen.

Visagist

Een visagist is iemand die cosmetica gebruikt om iemands gezicht en lichaam te verbeteren. Ze worden vaak ingehuurd door acteurs, modellen of andere personen om hun make-up aan te brengen voordat ze op televisie of in films verschijnen.  Een carrière als professioneel visagist vereist ongeveer een opleiding van 1 jaar, waarbij je tijdens de studie ook een stage moet lopen. De meeste werkgevers geven de voorkeur aan kandidaten met een formele opleiding, hetzij via een online cursus of lessen op een geschikte school.