Health

Regels bij het gebruik van incontinentiemateriaal

Als je een maandverband of broekje gebruikt, weet je dat er ook regels zijn voor het gebruik van incontinentiemateriaal. Deze regels zijn essentieel zodat je jezelf uit de buurt van lekken kunt houden. Je draagt ​​het gewoon niet omdat je ook de absorptie moet observeren. Het dragen van incontinentiemateriaal is niet voldoende. Je moet ook weten hoe je het kunt beschermen tegen lekken, omdat urineverlies voor iedereen persoonlijk is. Zo niet, dan zul je nog steeds in verlegenheid worden gebracht in het publiek. Om je ogen te openen voor deze regels, wil je misschien tot het einde blijven lezen.

Gids bij het gebruik van incontinentiemateriaal

De eerste regel bij het gebruik van incontinentiemateriaal is om de juiste voor je te kiezen. Op hulpmiddelonline.be kan je terecht voor een ruim aanbod herenbroeken en -inserts. Als je weinig urine verliest, kun je kiezen voor inlegkruisjes. Als je matig tot zwaar urineverlies hebt, moet je voor een broek of pasvorm gaan. De volgende belangrijke regel is om je inzetstukken of materiaal te vervangen zodra je voelt dat het al urine heeft geabsorbeerd. Je zou moeten voelen dat het geen vloeistof meer kan vasthouden. In dat geval dien je deze direct te vervangen door een nieuwe. Als je het negeert en jezelf laat doordrenken met urine, kun je uitslag en irritatie krijgen. Bij het verwisselen van inzetstukken moet je eerst het kussentje nemen. Maak daarna je huid goed schoon en droog voordat je de nieuwe aanbrengt.

Verschil tussen maandverband en incontinentiemateriaal

Veel vrouwen gebruiken maandverband niet voor hun urineverlies. Ze wisten niet dat het niet zo ontworpen is. Maandverbanden zijn ontworpen om menstruatiebloed en geen urine op te nemen. Daarom kan het je niet het juiste beschermingsniveau bieden als je maandverband gebruikt. De beste manier om te gaan is door middel van incontinentiemateriaal. Incontinentiemateriaal zoals inlegkruisjes en broeken voor mannen zijn gemaakt om urine te absorberen. Zorg ervoor dat je het verschil tussen de twee kent voordat je je geld uitgeeft aan maandverband.