Health Lifestyle

Waarom je SPF-crème nodig hebt

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en daar moet goed voor worden gezorgd. Hoezeer de zon je lichaam ook vitamine D geeft, aan de andere kant kan blootstelling van je huid aan te veel zon huidkanker veroorzaken. Je kunt je huid tegen beschadiging door de zon voorkomen door factor 30 zonnebrand te gebruiken. Het belang van SPF voor je huid is verbazingwekkend groot. Het is een van de gegarandeerde manieren om je huid te beschermen tegen de zon. Houd er rekening mee dat het dragen van hoeden en tijd doorbrengen in de schaduw je niet beschermen tegen zonnebrand die op je huid kan worden weerkaatst door reflecterende oppervlakken en Uv-stralen. Je wilt natuurlijk een gezonde huid en geen door kanker aangetaste huid.

Vermijd huidziekte op alle mogelijke manieren

Het is belangrijk en bijna verplicht om SPF te gebruiken als je veilig wilt zijn tegen Uv-stralen. Zonnebrand kopen is van het grootste belang. Dit is de enige zekere manier om te voorkomen dat Uv-stralen je kostbare huid beschadigen. Let op: niet alleen in de zomer loop je gevaar voor Uv-stralen, ook in andere seizoenen en weersomstandigheden kunnen Uv-stralen nog steeds hun schade aanrichten. Helaas zijn Uv-stralen het hele jaar door zichtbaar. In de zomer wordt het echter alleen maar gewaagder. Vergeet niet om SPF altijd opnieuw op je huid aan te brengen, zoals elke 60 (zestig) minuten.

Uv-stralen zijn schadelijk voor je

Je moet uitkijken voor de zon om je huid niet te beschadigen of huidkanker te veroorzaken. Er zijn echter ook enkele soorten uv-stralen waar je op moet letten. Deze stralen kunnen verschillende soorten ziekten veroorzaken. Een SPF kan je huid beschermen tegen deze stralen. Deze stralen genaamd UVA en UVB zijn erg gevaarlijk en het is mogelijk dat je hun effect op je huid pas merkt als het te laat is. Zorg dus voor de juiste zonnebrandfactor 30 om te voorkomen dat deze stralen je huidcellen vernietigen. UVA-stralen kunnen bepaalde glassoorten doordringen. Ze veroorzaken vlekken, rimpels en verschillende soorten huidziekten.