Lifestyle

Werken bij een gemeente? Bij Joinuz vind je de perfecte vacature

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb je al veel gemeente-ervaring? Als je jouw carrière een nieuwe impuls wilt geven, is het absoluut de moeite waard om je te oriënteren op de vacatures bij gemeenten van het award winning detacheringsbureau Joinuz. Daar vind je zowel vacatures voor banen bij grote als kleine gemeenten en alles daartussen. De baan als schuldhulpverlener is een van de interessante functies waarnaar je kunt solliciteren. Professionals die dit beroep hebben, zeggen allemaal dat het het mooiste aspect van het vak is dat iedere dag anders is. Wat verder interessant is, is dat elke gemeente een eigen werkwijze heeft. 

Wil jij werken als schuldhulpverlener en in verschillende keukens van gemeenten kijken? En haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? Dan is dit voor jou de ideale baan! 

Wat behoort er tot het takenpakket van een schuldhulpverlener?

• Opstellen van rapportages;

• Uitvoeren van hercontroles; 

• Onderhouden van contacten met schuldeisers, zorgaanbieders en andere externe partijen; 

• Bewaken van het totale schuldhulpverleningstraject. 

Verantwoordelijk voor je eigen caseload

In de functie van schuldhulpverlener voer je intake- en begeleidingsgesprekken met cliënten en ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload. Je zorgt ervoor dat jouw cliënten hun administratie en leven weer op orde krijgen om daarna weer zelfstandig en onafhankelijk aan de samenleving te kunnen deelnemen. Daarnaast maak je een plan van aanpak, onderhandel je met schuldeisers en zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. Verder heb je oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je daar effectief op te anticiperen. Jij weet lastige situaties op een creatieve manier op te lossen en bent er voor de cliënten. 

Solliciteren naar een vacature van schuldhulpverlener

Heb jij ervaring met Fase 1 en/of Fase 2, heb je minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener, heb je kennis van de sociale kaart en heb jij een relevante hbo-opleiding afgerond (bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening)? Dan ben je bij Joinuz van harte welkom om te solliciteren naar een van de vacatures van schuldhulpverlener. Verder is het mooi meegenomen als je vaardig bent in het analyseren van een individueel schuldenprobleem en het opstellen van een advies en rapport, en je jezelf herkent in de competenties: besluitvaardig, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Ook als je wilt solliciteren naar andere interessante overheidsvacatures ben je er aan het juiste adres! Wanneer maak jij werk van jouw nieuwe uitdaging?