Algemeen

5 manieren waarop Device-as-a-Service (DaaS) je kleine onderneming helpt

De laatste twee jaar waren moeilijk voor veel bedrijven, maar kleine bedrijven zijn bijzonder hard getroffen door de gevolgen van de COVID-pandemie. Je kleine bedrijf heeft alle voordelen nodig die het kan krijgen, en daarom hebben we dit artikel geschreven, zodat je meer te weten kunt komen over device as a service (DaaS) en hoe het je bedrijf kan helpen. Met DaaS kun je laptops leasen voor je personeel en heb je verder geen omkijken naar installaties en onderhoud.

Vereenvoudiging

Als eigenaar van een klein bedrijf weet je hoe belangrijk het is om processen te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Onnodige complexiteit introduceert inefficiënties, die op hun beurt ten koste gaan van je budget en voorkomen dat je opnieuw investeert en het bedrijf verder laat groeien. Met DaaS kunnen eigenaren van kleine bedrijven hun IT-infrastructuur vereenvoudigen en de tijd die nodig is om hun technologie in te stellen, te onderhouden en op te schalen, verkorten.

Lagere bedrijfskosten

Hoewel technologie de afgelopen jaren betaalbaarder is geworden, kunnen de initiële investeringen die nodig zijn om een ​​bedrijf van de grond te krijgen aanzienlijk en zelfs onbetaalbaar zijn. Omdat device-as-a-service je zowel applicaties als externe servers biedt, hoef je je nooit zorgen te maken over investeringen in hardware, opslagruimten en alle bijkomende problemen die gepaard gaan met het bezitten van je eigen apparatuur. Je zult natuurlijk nog steeds in wat technologie moeten investeren, maar sommige bedrijven merken dat ze hun IT-budgetten met bijna 50% hebben verlaagd door alleen maar over te stappen op DaaS.

Flexibele betalingsopties

Naast het verlagen van de kosten die gepaard gaan met het onderhouden en uitbreiden van een IT-infrastructuur, is een investering in DaaS doorgaans ook veel minder dan de kosten van de nieuwste software en applicaties die jij en je team nodig hebben. Door met DaaS te starten, kun je investeren in dat gene dat noodzakelijk is.

Flexibiliteit voor werknemers

Bijna elk bedrijf dat op afstand kan werken, doet dit momenteel. Sommige bedrijven zijn zich nog steeds aan het aanpassen aan de veranderingen en uitdagingen die voortkomen uit zo’n grote verschuiving, maar anderen hebben het voor onbepaalde tijd omarmd vanwege de flexibiliteit die het werknemers biedt. Werknemers die op afstand mogen werken, rapporteren een hogere arbeidstevredenheid, nemen minder vaak ziektedagen op en zijn productiever wanneer ze hun dagen kunnen indelen op een manier die voor hen werkt.

Toegang tot gevoelige bestanden en informatie is echter een van de grootste uitdagingen waarmee bedrijven van elke omvang nog steeds worden geconfronteerd, en het is een probleem dat DaaS gemakkelijk kan oplossen. DaaS biedt uw personeel gestroomlijnde toegang tot alle applicaties en bestanden die ze de hele dag nodig hebben, waardoor downtime en hik als gevolg van toegankelijkheidsproblemen tot een minimum worden beperkt.

Veiligheid

Als werknemers op afstand toegang hebben tot bestanden en informatie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze dit veilig kunnen doen. DaaS is een van de beste manieren om de gegevens van personeel veilig te houden, aangezien deze buiten het apparaat om in een cloud kunnen worden opgeslagen.