Lifestyle Vrienden

Advies voor een vriendin die vermoedt bedrogen te worden

Vrienden heb je nodig, om fijne tijden te beleven, maar ook als het eens wat minder gaat. Een luisterend oor is goud waard, dat heb je ongetwijfeld ook zelf al ervaren. Maar hoe ga je best om met een vriendin die je vertelt dat ze vermoedt bedrogen te worden? Hoe kan je haar helpen, welke vragen kan je stellen? We zoeken het samen uit in dit artikel.

1.Luister en zorg dat ze even tot rust kan komen

Het beste wat je in dergelijke situaties kan doen is er zijn voor je vriendin. Spreek af op een rustige plek waar haar partner niet aanwezig is. Bij iemand thuis of in een priv├ęsauna, kortom een plek waar jullie niet gestoord kunnen worden. Luister naar haar verhaal, haar gevoelens en stel vragen.

2.Welke signalen heeft ze opgevangen?

Belangrijk om te vragen is hoe ze aan dit vermoeden is gekomen. Heeft ze signalen van overspel ontdekt? Moet haar partner bijvoorbeeld steeds langer of vaker overwerken, ruikt ze een andere geur, ziet ze een verandering in kledij of zijn er opvallende veranderingen in de slaapkamer? Deze kleine aanwijzingen kunnen niets betekenen maar kunnen ook signalen zijn van overspel.. Ook het meer tijd besteden aan uiterlijk of de gsm op stil zetten of nergens meer onbewaakt neerleggen zijn signalen dat er iets aan de hand kan zijn.

3.Zijn er bewijzen van het bedrog? 

Met vermoedens alleen is er natuurlijk nog niets bewezen. Heeft ze een ander gevoel maar kan ze dit niet hard maken? Dan is het misschien wel noodzakelijk om een professional in te schakelen om dit alles op te helderen. Verlaat haar partner wel degelijk later het kantoor of zijn er opvallend veel bezoeken aan een bepaald adres? Meer signalen rond overspel kan je vinden in dit artikel.

Enkel zorgen voor bewijzen kan de situatie duidelijk maken, en dan pas kan ze beslissen of ze nog in de relatie wil blijven of haar vermoedens kan laten rusten.

4.Behoed haar van wraakacties

Het kan zijn dat je vriendin enorm boos is door dit vermoeden en op zoek is naar een plan om wraak te nemen. Spijtig genoeg zal dit niets oplossen, integendeel. Probeer ze te behoeden van een wraakactie op poten te zetten of zelf een misstap te begaan, hier kan ze achteraf enorm veel spijt van krijgen. Zorg eerst voor bewijzen van het eventuele overspel door haar partner, dan kan ze beslissen of ze de relatie wil voortzetten of niet.

5.Stel voor om even samen haar gedachten te verzetten

In afwachting van meer duidelijkheid kan het ook fijn zijn om even samen iets ontspannends te doen. Ga samen iets eten of drinken, maak een wandeling, speel een spelletje, kijk een grappige film of laat jullie eens verwennen bij de schoonheidsspecialiste,.. Het maakt niet uit wat jullie doen, maar even de gedachten verzetten helpt altijd. 

Hopelijk helpen deze tips om er te zijn voor je vriendin op deze lastige momenten. Vraag haar gerust ook zelf wat je kan doen om haar te helpen. 

In naam van alle vriendinnen: bedankt om er altijd te zijn voor elkaar.