Health

De gezondheidsvoordelen van donkere chocolade

De gezondheidsvoordelen van donkere chocolade

Pasen staat alweer bijna voor de deur, en dat betekent oneindig veel chocolade eten. Je zou je hier natuurlijk een stuk beter over voelen als chocolade gezond en goed voor je zou zijn. Nou, dan hebben we goed nieuws. Er zitten namelijk best wel wat gezondheidsvoordelen aan het eten van chocolade. Na het lezen van dit artikel zul je jouw favoriete items van Gust Royal met een gerust hart aan je winkelmandje toevoegen!

Chocolade kan je hart helpen gezond te blijven

Een van de grootste voordelen bewezen door onderzoekers, is de rol die chocolade kan spelen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart. Het regelmatig eten van pure chocolade vermindert het risico op hartaandoeningen zoals een hartaanval en een beroerte. Nou, je kunt met een gerust gevoel pralines kopen!

Het kan de cognitie verbeteren, geheugenverlies voorkomen en humeur stimuleren

Nee, het is niet jouw verbeelding – studies tonen aan dat het consumeren van hoge concentraties pure chocolade je hersenen ten goede kan komen. Chocolade stimuleert gebieden in de hersenen die geassocieerd worden met plezier en beloning, wat op zijn beurt stress vermindert en je humeur verbetert. Dat wordt een gezellig Paasweekend!

Chocolade kan helpen bij gewichtsverlies

Dit is een lastige – je moet blijven opletten. Pure chocolade met een hoog cacaogehalte heeft vezels die je een vol en verzadigd gevoel geven. Maar ook al is de chocolade donker en dus gezonder dan bijvoorbeeld melkchocolade, je kunt niet overboord gaan. Als je dat doet, zul je het doel niet bereiken. En je kunt geen melkchocolade eten en dezelfde effecten verwachten.

Het kan de huid beschermen tegen de zon

Je huid beschermen tegen de felle zon? Het dragen van zonnebrandcrème is natuurlijk de beste manier om jouw huid te beschermen. Maar er zijn aanwijzingen dat pure chocolade bescherming biedt tegen de UV-stralen van de zon. Wij vinden dit het perfecte excuus om te genieten van een chocoladereep terwijl we in het zand ploffen.