Lifestyle

Hoe heerlijk is het om extra ruimte in en om het huis te hebben?

De lockdown duurt en duurt maar. Het coronavirus zorgt ervoor dat we nog steeds zoveel mogelijk thuis zijn en thuis blijven. Dat was misschien in het begin nog wel leuk en misschien zelfs een beetje romantisch, hele dagen met je lief thuis aan het werk, maar op een gegeven moment merk je toch dat je meer ruimte nodig hebt. Niet zozeer om je laptop neer te zetten, maar meer leefruimte. Om iets afstand te kunnen gaan nemen van elkaar.

In veel gevallen heeft de lockdown ervoor gezorgd dat er meer gespaard kon worden. We konden immers niet op vakantie of uit eten. En dus wordt het wellicht tijd om eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van tuinkamers.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een terrasoverkapping die voorzien is van glazen schuifdeuren. Zo creëer je een extra kamer aan je huis, zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen. Ook is een tuinkamer goedkoper in de aanschaf dan een complete aanbouw. Door de terrasoverkapping te plaatsen voor, bijvoorbeeld, de achterdeur, maak je zomaar een extra kamer aan je huis.

Een tuinkamer is traditioneel gezien voorzien van veel glas en eigenlijk bedoeld om lekker te kunnen zitten als het buiten wat frisser wordt. Maar je kunt een tuinkamer natuurlijk precies zo inrichten als jij dat wilt.

Hoe richt je je tuinkamer in?

Door glazen schuifdeuren in de terrasoverkapping te plaatsen, heb je al snel een extra kamer. Deze kamer kun je inrichten zoals jij dat wilt.

Wil je graag een speelkamer voor de kinderen? Leg een fijn kleed op de vloer en verhuis al het speelgoed naar de tuinkamer.

Wil je een mooie kamer om gezellig te kunnen tafelen? Dan zet je een mooie, lange eettafel in de tuinkamer en je schuift er fijne comfortabele stoelen bij.

En wat denk je van een werkkamer? Nu we thuis aan het werk zijn, is een fijne werkplek onontbeerlijk. Je kunt als alles weer terug naar normaal is, je tuinkamer weer een andere inrichting geven.

Zorg voor warmte

Een tuinkamer begint vaak als terrasoverkapping. En dus wordt deze op de terrastegels geplaatst. Dat is de snelste oplossing en ook de meest gangbare. Zet je er glazen schuifdeuren in, dan blijven de terrastegels vaak liggen. Ook omdat de tuinkamer nog steeds volledig opengeschoven kan worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het niet koud krijgt in de tuinkamer? Een goed idee is het neerleggen van mooie vloerkleden. Deze kleden zijn er in alle soorten en maten en zorgen direct voor isolatie tussen de terrastegels en jouw voeten. Ook het plaatsen van een heater kan een goede optie zijn.

Wil je lekker lang tafelen met vrienden? Zorg dan dat er fijne fleece dekens klaarliggen.

Dat wordt genieten!