Lifestyle

Breng romantiek in huis: de romantische woonstijl

Breng romantiek in huis: de romantische woonstijl

Tegenwoordig zijn er verschillende woonstijlen waaruit men kan kiezen. Denk aan bijvoorbeeld een landelijk interieur, een modern interieur of de iets minder bekende Scandinavische en botanische woonstijl. Elke stijl heeft zijn bepaalde kenmerken en een kleurenpallet die verschillende doelgroepen aanspreken, hoewel het steeds ook populairder wordt om verschillende stijlen te mixen. Bovendien hebben de meeste stijlen ook hun overeenkomsten, waardoor je niet per se voor een specifieke stijl hoeft te gaan.

In dit blog vertellen wij je alles over de romantische woonstijl. Deze woonstijl heeft veel weg van een retro interieur en een klassiek interieur, alleen geeft het zijn eigen romantische draai eraan. Een kleurenpalet met romantische, roze tinten, luxe en elegante elementen en het gebruik van hout: dat is de romantische woonstijl. Lees verder nog meer informatie over deze woonstijl en welke accessoires hier het beste bij passen.

De romantische woonstijl en zijn kenmerken

De romantische interieurstijl staat bekend om zijn gebruik van ronde en sierlijke elementen en rustige, glanzende en zachte materialen. Daarnaast is roze over het algemeen een dominante kleur in dit soort interieurs, wat vaak gecombineerd wordt met smaragdgroen en grijze tinten voor een luxe effect. Zoals benoemd wordt er veel gebruikgemaakt van hout, maar ook van linnen, katoen en andere zachte materialen in de meubels en accessoires. Een deurklink van De Oude Deurklink past bijvoorbeeld perfect bij een romantisch interieur, omdat hun deurklinken gemaakt zijn van glanzend nikkel, iets wat ook terugkomt in een romantisch interieur.

De ronde en sierlijke elementen van het interieur komen vooral terug in de afwerking van meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een ronde bijzettafel of ronde lampen. Deurklinken van Mooi Deurbeslag passen hier ook bij, want sommige van hun deurklinken hebben een ronde afwerking. Bij een romantisch interieur is het dus belangrijk dat je vooral het ‘vrouwelijke’ benadrukt. Voor degene die graag weg zwijmelen bij een romantische film is dit interieur toch wel de beste keuze.