Lifestyle

Kerstcadeau vrouw kopen? Waar moet je op letten

Ga je dit jaar een kerstcadeau voor een vrouw kopen? Je moeder? Een vriendin? Of misschien je dochter, een tante of oma?
Het maakt een heel verschil voor wie je naar een kerstcadeau op zoek gaat. Waar moet je op letten als je een kerstcadeau gaat kopen voor een vrouw. We noemen een paar aandachtspunten op.

Wat voor type vrouw is ze?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat voor type vrouw ze is, de vrouw aan wie jij een kerstcadeau wilt geven. Aan een jonge, moderne vrouw geef je een ander cadeau als aan een oudere traditioneel ingestelde vrouw. Bepaal voor jezelf de kenmerken zoals leeftijd en type. Is ze bijvoorbeeld vrolijk of juist serieus, huiselijk ingesteld of gaat ze er graag op uit. Stel jezelf deze vragen en je bent beter in staat het juiste type kerstcadeau voor haar uit te kiezen. Er is nog een belangrijk aandachtspunt om op te letten. Wat zijn haar interesses?

Wat zijn haar brede interesses?

Interesses kunnen tijdelijk van aard zijn of heel langdurig. Iemand kan jarenlang graag handwerken of puzzelen, maar het kan ook goed zijn dat ze er inmiddels helemaal op uitgekeken is. Zorg dus dat je jezelf informeert over de (brede) interesses van de vrouw waarvoor je een kerstcadeau wilt kopen. Veel voorkomende hobby’s van vrouwen zijn handwerken, puzzelen, interieurstyling, mode, sporten en uitjes. Geef jezelf voldoende inspiratie door eens goed na te gaan wat haar hobby’s en interesses zijn.

Welk verhaal wil je vertellen als je haar het cadeau geeft?

Een laatste aandachtspunt bij het zoeken naar het meest geschikte kerstcadeau vrouw is het verhaal dat je wilt vertellen of het gebaar dat je wilt maken met het geven van het cadeau. Wil je haar bedanken voor de steun die je van haar ontvangen hebt het afgelopen jaar? Of wil je haar juist succes wensen met het jaar dat voor jullie ligt? Deze achterliggende gedachten kunnen van grote invloed zijn op jouw cadeau keuze.

Tips voor een leuk kerstcadeau voor een vrouw

Een goeie tip. Kijk eens op de websites van cadeauwinkels die zich specialiseren in gelegenheidscadeaus, zoals Kadogalerie. Bij hen kun je veel geschikte cadeaus vinden voor kerst maar ook voor allerlei andere gelegenheden.