Lifestyle

Je tuin zomer-ready maken met nieuwe meubelen? Kies steigerhout!

Met het mooie weer voor de deur is het tijd de tuin weer helemaal klaar te maken voor het komende seizoen. Je kunt weer lekker in de weer door de plantenbakken nieuwe bloemen te geven en het onkruid uit de borders te halen, maar ook mooie nieuwe meubelen kunnen het verschil maken. Daarmee knap je je tuin meteen weer helemaal op, zodat je volop van het zomerzonnetje kunnen genieten. Ben je benieuwd wat voor tuinmeubelen je allemaal van steigerhout kunt maken? In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie!

Robuuste tuinmeubelen

Steigerhouten planken zijn gemaakt van vurenhout dat gebruikt is op de bouwsteigers. Daar werd het jarenlang aan de invloeden van het weer blootgesteld en kreeg het bijzondere eigenschappen. Ze zijn flexibel maar ook sterk, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het gebruik in de bouwsector. Wanneer de planken daar niet meer geschikt voor zijn, kunnen ze naar de meubelmaker. Daar krijgt het een tweede leven, en kan er van alles van gemaakt worden. Dat maakt dat steigerhouten meubelen een karaktervolle aanvulling op je tuin. Een mooie loungeset of een buitenbar maakt je tuin helemaal compleet.

Kies zelf de juiste afwerking

Je kunt je steigerhouten meubelen goed beschermen tegen het leven buitenshuis door ze af te laten werken met een coating, beits of lak. Nano-coating trekt bijvoorbeeld in het hout, waardoor het je meubel van binnenuit kan beschermen. Vocht en vuil kan hierdoor namelijk niet in het hout trekken, waardoor je meubel langer mooi én sterk blijft. Laat je je meubel juist afwerken met een beits, dan kun je het een bijzonder uiterlijk geven. Denk aan een donkere beits, of kies juist voor een white wash. Daarmee geef je je steigerhout een unieke look die het goed doet in de tuin.

Ook mooi voor binnen!

Ook je interieur binnenshuis kun je naar een hoger niveau tillen met steigerhout. Je ziet het dan ook steeds vaker terug in woon- en slaapkamers. Zo kun je er de mooiste kinderbedden van maken, bijvoorbeeld een praktische hoogslaper of juist een speels huisjesbed. Een combinatie is ook goed mogelijk! Zo’n bed biedt ruimte om bijvoorbeeld speelgoed op te ruimen, of voor een bureau. Ook in de woonkamer kun je allerlei meubelen van steigerhout zetten, zoals tafels, kasten en TV-meubelen.