Fashion

ZELF EEN INLOOPKAST MAKEN

De droom van elke vouw: een inloopkast. Een supergrote kast met alleen maar mooie kleding en schoenen. Alles netjes opgehangen, neergelegd en uitgestald. Elke keer word je weer blij als je naar binnen loopt. Deze droom kun jij uit laten komen door zelf een inloopkast te bouwen. Hoe je een inloopkast maakt en waar je aan moet denken? Dat lees je hier!

Kast ontwerpen

De eerste stap is nadenken over hoe je de kast wil inrichten. Heb je veel truien en t-shirts? Dan zijn veel planken handig. Ben je meer van de blouses en jurken? Creƫer dan veel hangmogelijkheden. Het is dus slim om de kast aan te passen aan de hoeveelheid kleding die je hebt, en het type kleding. Denk bij het ontwerp ook praktisch na: waar moet je gemakkelijk bij kunnen en wat heb je minder vaak nodig dus mag iets verder weg of hoger liggen? Teken het ontwerp eens uit op papier of op internet met een handige app.

Minder kosten

Een inloopkast maken hoeft helemaal niet duur te zijn! Om kosten te besparen kun je beter de lades weglaten. Hang in plaats hiervan planken op en zet hier bakken op. Voor bijvoorbeeld lingerie en sokken. Lades zijn over het algemeen erg duur, dus dit is een goed alternatief. Ook kun je kijken of je ergens tweedehands planken kunt vinden. Bijvoorbeeld op Marktplaats of in de kringloopwinkel.

Goed licht

Behalve dat het handig is en je het nodig hebt, is het ook mooi om veel licht te hebben in jouw inloopkast. Jouw kleren verdienen het om in de spotlight gezet te worden! Als je geluk hebt dan zit er een raam in de inloopkast, ideaal! Daglicht is tenslotte het beste licht. Omdat we niet zitten te wachten op gluurders, is goede raamdecoratie van belang. Kies voor vitrages, of linnen gordijnen om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Maar pas wel op dat jouw kleren niet verkleuren door de zon. Om dit te voorkomen, hang je zonwerende gordijnen op. Zo weet je zeker dat de zon er niet doorheen komt!

Accessoires

Ook jouw inloopkast verdient leuke accessoires! Maak de kast compleet met een mooie, grote spiegel. Niet alleen heel handig in een kledingkast, maar het staat ook supergaaf! Zet verder een paar plantjes neer en wellicht heb je nog ruimte voor een klein krukje. Of wat dacht je van een zacht, warm vloerkleed? Heerlijk in de wintermaanden!