Lifestyle

Een actieve doch relaxte vakantie? Ga wandelen in Frankrijk

Ben jij een fanatieke wandelaar? Dan weet je als geen ander dat wandelen je blij en gelukkig maakt en het dé remedie is tegen te veel stilzitten. Ook hebben je spieren, botten, hart, bloedvaten, bloeddruk, geheugen en je gewicht er baat bij. Minimaal een half uur per dag lopen, is ook goed voor je humeur, vooral als je gaat wandelen in een adembenemend mooi landschap in een zonnig vakantieland. Oriënteer jij je op het moment op een bestemming voor je aanstaande zomervakantie en staat Frankrijk bovenaan jouw verlanglijstje? Dan is het absoluut de moeite waard om deze blog te lezen, waarin we je inspireren met een wandelvakantie in la douce France. Natuurlijk belichten we ook een mooie accommodatie om te verblijven, namelijk en comfortabel vakantiehuis in Frankrijk

Avontuurlijke wandeltochten 

Het is beslist niet zonder reden dat Frankrijk onder liefhebbers van wandelen een populaire bestemming is. Er is vrijwel altijd kans op mooi weer. Bij het maken van wandeltochten waarmee je het land goed kunt ontdekken, is dat uiteraard heel prettig. Het is ook ontzettend leuk dat je van tevoren nooit precies wat je op een wandeltocht allemaal gaat zien, in het bijzonder als je avontuurlijk bent ingesteld. Je komt immers op tal van verrassende plekken als je gaat wandelen. Of je nu een zonnige wandeling over de brede stranden wilt maken, zin hebt in een intensieve wandeltocht door de bergen of door de uitgestrekte wijngaarden wilt lopen, Frankrijk biedt je eindeloos veel variatie. Door wandelaars te voorzien van duidelijke bewegwijzering, speelt de Franse bevolking daar in ieder arrondissement perfect op in. Het Office du Tourisme (de Franse VVV) ondersteunt deze bewegwijzering.

Adembenemend mooie landschappen

De medewerkers van een lokaal Office du Tourisme voorzien je met veel plezier van advies en tips voor prachtige korte en lange wandeltochten over goed geprepareerde wandelpaden. Gratis of tegen een kleine vergoeding mag je de leukste wandelroutes meenemen, die je door de heuvels, bergen en de natuur voeren. De wandeltochten voeren je ook door eeuwenoude steden en idyllische dorpjes, waar het mogelijk is om en passant te winkelen bij schattige boetiekjes, musea te bezoeken en te dineren of lunchen bij mooie restaurants en knusse bistro’s. Op een dag vol van adembenemend mooie landschappen en cultuur en Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen, wil je natuurlijk ook genieten van de rijke Franse eetcultuur en even heerlijk de benen strekken.  

Baantjes trekken in je privézwembad 

Je bent de volgende dag weer helemaal uitgerust voor een nieuwe wandeltocht door goed te rusten, want dan kunnen je spieren en gewrichten goed ontspannen. Daarom gaat er niets boven een eigentijdse uitvalsbasis die van alle luxe is voorzien. Op een weids vakantiepark van een gerenommeerde keten kun je ook op een veilige manier vakantie vieren en ben je verzekerd van alle faciliteiten die je wandelvakantie compleet maken. Kies je voor een vakantiehuis met privézwembad in Frankrijk, dan kun je je spieren op een ultieme manier soepel maken door zoveel baantjes te trekken als je wilt. Verder heb je in je vakantievilla de beschikking over een eigen toilet, badkamer, keuken, tuin en terras.