Algemeen

Upgrade de slaapkamer van je kind: 4 ideetjes

Je eigen slaapkamer houd je vaak liefst zo clean en minimalistisch mogelijk. Want zo ervaar je meer rust wanneer je gaat slapen. De slaapkamer van je kind mag je best anders aanpakken. Kies voor kleur en speelse elementen en creëer een vrolijke omgeving waar je kind zich helemaal kan uitleven. Met onze ideetjes fleur jij een doordeweekse kinderkamer helemaal op!

1. Houten klimrek

Een kind wil niet enkel slapen in zijn kamer, maar ook spelen. Kies voor duurzaam houten speelgoed zoals een klimrek bijvoorbeeld.  Ga je voor een hoog klimrek met ringen en een touwladder? Of een lager model met glijbaan? Je kan het zo gek niet bedenken. Let wel: je kind zal zich niet inhouden om de acrobaat in zich los te laten. Stel daarom altijd veiligheid voorop. Leg bijvoorbeeld een zachte mat op de vloer zodat je kind zich niet te hard bezeert wanneer hij of zij plotseling naar beneden valt.

2. Kleurrijke gordijnen

Gordijnen zijn ideaal om een mooi kleuraccent toe te voegen aan een kinderslaapkamer. Je kan gaan voor een felle kleur kindergordijnen of net een subtielere look. Toets verschillende creatieve manieren om de ramen aan te kleden met raamdecoratie op maat. Geef je kind voldoende instemming en ga na of hij of zij blauw, roos, groen of geel verkiest. Of ga voor gordijnen in een leuk thema, zoals dinosaurussen, prinsessen of bosdiertjes. Zorg ook voor een goede match met de kleur van de muren, meubeltjes, dekbedovertrek … Kleur is oké maar er moet wel voldoende harmonie in de kamer zijn.

3. Inbouwbed

Je ziet ze vaak de revue passeren op Instagram en Pinterest: inbouwbedden voor kinderen. Droomt jouw kind er al langer van? Stel dan die langverwachte droom niet langer uit en ga ervoor. Ga zelf aan de slag of laat een professional een inbouwbed maken.

4. Muurverf of vrolijk behang

De kleur van de muren kan echt het verschil maken. Kies voor kleurrijke muurverf of vrolijk behangpapier met een leuke print. Haal de dierentuin binnen met prints van apen, tijgers, leeuwen en krokodillen of schilder de muren in mooie pastelkleuren. Ga voor een extra creatieve touch met magneetverf of krijtverf. Zo kan zoon- of dochterlief zich pas echt uitleven.

Tip: de muren krijgen het soms hard te verduren. Kies daarom voor een verf met hoge glans, die goed afwasbaar is. Zo heb je langer plezier van je muren.