Een pakket versturen is leuk, maar je wilt natuurlijk wel dat het pakketje daadwerkelijk aan komt. Dat niet alleen, maar je wilt begrijpelijk ook dat het pakket heel aankomt. Helaas gaan er nog best wel vaak pakketjes onderweg kapot. Hier kun je zelf niet altijd wat aan doen, maar je kunt de pakketjes wel inpakken op zo’n manier dat je ze goed beschermd. Hierdoor is de kans aanzienlijk minder dat ze beschadigd of helemaal stuk aankomen bij de ontvanger.
Hieronder deel ik wat tips met je. Bij elk verschillend pakket heb je andere regels hoe je het beste het pakketje kunt inpakken en verzenden. Op die manier verklein je de kans op schade.
Hoe pak ik mijn pakket het beste in?
- Als het voorwerp dat je wilt versturen breekbaar is, dan is het handig om bubbeltjesplastic te gebruiken. Wikkel het voorwerp in meerdere lagen bubbeltjesplastic en plak het goed dicht.
- In het geval dat je meerdere voorwerpen in één pakket verstuurd, moet je er rekening mee houden dat de voorwerpen niet met elkaar in aanraking komen. Dit doe je door elk voorwerp apart te verpakken. Voor extra bescherming gebruik je zowel bubbeltjesplastic als krantenpapier tussen de voorwerpen in.
- Als het een zwaar voorwerp is, is het verstandig om voor elke zijde piepschuim blokken te gebruiken. Bubbeltjesfolie of papierproppen zijn hier te zacht voor en is af te raden.
- Wanneer de hoeken van het voorwerp in je pakket erg kwetsbaar zijn, zoals een schilderij is het verstandig om speciale hoekbeschermers toe te voegen aan de hoeken van het voorwerp.
- In het geval je graag vloeistof wilt versturen, zoals een fles drank dan moet je het voorwerp plaatsen in een waterdichte zak en deze in zijn geheel afsluiten. Mocht de fles jammer genoeg toch breken dan wordt de resterende inhoud in het pakket niet beschadigd.
- Bonustip: verzend geen lichte- en zware materialen bij elkaar in een verpakking.