Lifestyle

Hoe laat je creatief POS-materiaal maken?

Ben jij de eigenaar van een winkel, bijvoorbeeld een kleine supermarkt, een voedselspeciaalzaak of een kledingwinkel? Dan is er niets zo belangrijk als het neerzetten van het juiste POS-materiaal. Met POS-materiaal prikkel je je klant tot een aankoop en maak je tegelijk duidelijk dat er producten in de aanbieding zijn, of dat er een actie loopt. Daarom is het goed om kubussen te laten bedrukken, borden neer te zetten en stickers op de ramen te plakken. Maar als je wilt dat jouw POS-materiaal tot de verbeelding van je klant spreekt, dan is het noodzakelijk dat jouw POS-materiaal bij de actie of aanbieding die op dit moment loopt past of dat het bij de tijd van het jaar aansluit. Wat dacht je daarom van life-size displays in de vorm van een levensgrote boom, of van een paashaas bij de ingang? In dit artikel vertellen we je alles over honingraatkarton, een kartonsoort die perfect is om levensgroot, uniek en creatief promotiemateriaal mee te realiseren.

Dit is honingraatkarton

Honingraatkarton is een goed in te zetten kartonsoort waarmee je groot POS-materiaal realiseert. Het wordt gemaakt van een zachte kartonsoort in de vorm van honingraatcellen (die je misschien kent uit een bijenkorf) met daaromheen een stevige buitenlaag. Honingraatkarton is sterk. Daarom kun je er life-size displays van laten maken. De kartonsoort is daarnaast ontzettend licht, waardoor je het POS-materiaal zonder moeite kunt optillen en verplaatsen. Ook is het karton sterk en raakt het niet snel beschadigd. Daarom kun je het makkelijk opbergen en later opnieuw gebruiken.

De voordelen van honingraatkarton

  • Het is een lichte, stevige en sterke kartonsoort;
  • Je verplaatst POS-materiaal van honingraatkarton zonder moeite;
  • Je kunt het bij een bedrijf als Aelen en van Leeuwen op verschillende manieren laten bedrukken, bijvoorbeeld digitaal of met de zeefdruktechniek;
  • Het karton is in verschillende diktes verkrijgbaar;
  • Honingraatkarton wordt gemaakt van milieuvriendelijk FSC-karton.

Wat is creatief POS-materiaal?

Als jij leuke ideeën voor creatief POS-materiaal hebt, kun je bij een specialist zoals Aelen en van Leeuwen terecht. Deel je eigen ideeën met de drukker, zodat jouw POS-materiaal helemaal aansluit bij jouw zaak en bij de actie die je promoot. Dit prikkelt de klant des te meer! Maar wat voor soort POS-materiaal past bij jouw actie? Denk hier goed over na. Een levensgrote kerstboom in je winkel is in december leuk, maar rond pasen heb je er niks aan. Dan is een paashaas bij de deur of zijn paaseieren aan het plafond een stuk leuker. Wel kun je de kerstboom na december opbergen en volgend jaar opnieuw gebruiken. Verder is honingraatkarton zo sterk dat je er zelfs bakken, schappen of bogen van kunt maken. De mogelijkheden van POS-materiaal van honingraatkarton zijn daarom eindeloos.

Waar laat je POS-materiaal maken?

Ben jij op zoek naar een bedrijf dat al jouw POS-materiaaldromen waarmaakt? Laat je honinggraatkarton dan bedrukken bij Aelen en van Leeuwen. Deze drukker produceert hoogwaardige producten, omdat het bedrijf jarenlang ervaring met het bedrukken van POS-materiaal heeft. Verder wordt honingraatkarton van Aelen en van Leeuwen gemaakt van milieuvriendelijk FSC-karton. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. FSC-karton wordt dan ook altijd gerecycled. Gooi je het POS-materiaal weg? Zet het dan bij het oud papier om het opnieuw te laten recyclen. Zo draag je met jouw POS-materiaal bij aan een circulaire markt.