Beauty

Hoe handhaaf je een gezonde huid?

Net zoals de rest van je lichaam moet ook de huid onderhouden worden. Voor je conditie ga je een stukje hardlopen, voor je spieren doe je aan gewichtheffen en om geniepige gaatjes te ontlopen poets je twee keer per dag je tanden. De huid werkt vrijwel hetzelfde: als je hem slecht behandelt en ongezond leeft, hem niet genoeg hydrateert en te weinig vitamines binnen krijgt kan je al snel te kampen krijgen met lastige jeuk of vervelende rode plekjes. Ook acne en dingen als eczeem kunnen plots opduiken door de invloed van stress en een slecht dieet. Er zijn natuurlijk ook mensen die simpelweg een gevoelige huid hebben, dan wel genetisch, dan wel door iets anders. Voor hen is het wellicht van belang om iets extra’s te versieren, zoals voedingssupplementen of een crème. Mensen met een gevoelige huid kunnen bijvoorbeeld naar oplossingen als Bepanthen of Mesoestetic.

Gezond leven

Het allerbelangrijkste bij huidverzorging is de verzorging van het gehele lichaam. Je huid ziet er dan misschien niet zo uit, maar onder dat uitgerekte oppervlak nemen allerlei processen voortdurend plaats. Als je je lichaam slecht verzorgt dan kunnen je huidcellen, evenals de andere organen die aan deze processen meedoen, minder goed hun taken uitvoeren, waardoor je huid uiteindelijk slechter beschermd is tegen schimmels en andere gevaren van dien. Om die reden is het heel erg belangrijk dat je voldoende beweegt, gezond eet en niet te veel rookt en drinkt. Met name die laatste twee zijn uitzonderlijk slecht voor de huid. Ook het consumeren van vet en suikerrijk eten brengt risico’s met zich mee.

Verdere mogelijkheden

Buiten een gezonde levensstijl kun je natuurlijk ook kiezen voor specifieke producten bij jouw huidverzorging. Denk bijvoorbeeld eens aan deodorant zonder alcohol of zeep die hydrateert. Als laatste zijn er natuurlijk nog de nacht- en dagcrèmes. Deze crèmes zijn speciaal ontworpen om jouw huid voldoende ondersteuning en hydratie te bieden zodat deze kan blijven doen wat hij moet.