Algemeen

Waarom e–learning in de zorg onmisbaar is

In de zorg werken is machtig mooi. In de zorg is het werken aan het bed van de zorgvrager het allerbelangrijkst. Maar je kennis bijhouden natuurlijk ook. Vraag is alleen: wanneer dan? Hoe dan? Want verzuim wegens scholing kost geld en vaak is de timing belabberd: als medewerker moet je schuiven met afspraken, op het werk zitten ze met invallers. Die heus hun best doen, maar natuurlijk niet alle routines kennen. Als ze al een invaller kunnen vinden.

Zo kun je als cursist de theorie op jouw eigen tempo en jouw eigen moment volgen op een zelfgekozen plek. Als er maar internet is! Dat heeft voordelen voor iedereen. Voor de organisatie omdat het een boel gedoe aan regelwerk scheelt met invallers, docenten en leslokalen. En voor de cursist omdat je geen werk of prive afspraken hoeft te verzetten. Met een internetaansluiting en een device, kan je overal en altijd de e-learnings doen. Easy!

En voor grote groepen is e-learning de perfecte tool. Alle cursisten krijgen dezelfde informatie over een onderwerp zoals e-learning zorg. En kost geen geld aan reistijd, voor lokalen, koffie en theearrangementen en geen geld voor administratiekosten.

Maar juist ook voor kleine groepen is e–learning interessant. Bij klassikale scholing wil je toch graag zo’n 10 deelnemers. Maar als dat de helft van de organisatie is: niet handig. Dat hoeft bij e–learning helemaal niet. Van 1 tot 2000 cursisten, het is altijd een goede keuze. Er is geen minimum of maximum aantal cursisten.

Bij e–learning beschikt elke cursist gelijk ook een up to date naslagwerk. Na afronding van de e-learning, kun je teruglezen hoe iets ook weer zat. En makkelijk terug te vinden. Vaak krijg je bij een klassikale scholing extra informatie mee voor thuis maar kun je die na 2 maanden nog terugvinden?

E–learning in de zorg is dus onmisbaar.